Hoog rendement

De zonnepanelen die WHSSolar aanbiedt zijn van hoge kwaliteit met grote energie opbrengst. De lange levensduur van de panelen zorgt voor extra opbrengsten en voordeel doordat de investering over een groot aantal jaar uitgesmeerd kan worden én dat toekomstige stijgingen in de energiekosten jullie niet zullen raken.

Lokale subsidies

De landelijke subsidie is afgeschaft, daarvoor in de plaats is het belastingvoordeel gekomen. Lokale overheden echter, bieden nog altijd subsidies aan voor de aankoop van zonnepanelen. Wat er aan subsidiemogelijkheden zijn, dat verschilt per gemeente. Informeer dan ook altijd bij jouw gemeente welke financiële stimulansen zij bieden om over te gaan op zonne energie.

Leningen

Naast subsidies zijn er per gemeente ook mogelijkheden om een groene lening aan te gaan voor duurzaamheidsprojecten zoals het aanschaffen van zonnepanelen. Per jaar worden er slechts een beperkt aantal leningen verstrekt. Zorg er dus voor dat je er op tijd bij bent. Ook kun je een beroep doen op verschillende duurzaamheidsfondsen. We praten je er graag over bij.

WHSSolar voor particulieren

Zonnepanelen zijn een duurzame investering. Voordelig voor het milieu, maar zeker ook voor je portemonnee. Een investering die je maakt met oog op de lange termijn. Met een gemiddelde levensduur van 25 jaar kun je jarenlang het voordeel halen uit het opwekken van jouw eigen energie. De panelen zijn onderhoudsarm, daar heb je weinig tot geen omkijken meer naar. Ook na 25 jaar valt er nog energie te winnen uit de panelen. De opbrengst zal enkel een klein beetje teruglopen, maar een opbrengst van 80 tot 87% is ook dan nog altijd haalbaar. Met in het achterhoofd dat de terugverdientijd op 6 tot 8 jaar ligt en de waardevermeerdering die wordt behaald op de woning wordt al snel duidelijk dat investeren in zonnepanelen een hele lucratieve investering is.

Bijkomend voordeel: De overheid geeft je de mogelijkheid om het volledige BTW bedrag van de aankoop terug te krijgen door je bij de Belastingdienst aan te melden als ondernemer. Dat is zo gebeurd en levert direct een besparing op van 21% op de aankoopprijs.

Tips bij de aanschaf van zonnepanelen

• Laat je goed informeren over welk type paneel het beste verleden bij jouw wensen.
• Meld bij de energiemaatschappij dat je zonnepanelen hebt aangeschaft.
• Meld je als ondernemer bij de Belastingdienst.
• Kijk of er regionale subsidies te halen zijn.
• Bereken de terugverdientijd.

DOE HET SAMEN
Zijn er buren die ook interesse hebben in zonnepanelen?
Bespreek jullie plannen met hun!
Want, hoe groter het oppervlakte, hoe aantrekkelijker het aanbod.